WailSalutem Foundation
 

Workshop Digitale geletterdheid voor kinderen van groep 6, 7 en 8 op De Bloeiwijzer in Amstelveen 

Samen Programmeren met de jonge uitvinder Wail Kherrazi

Programmeren kan moeilijk en zwaar klinken, maar voor jonge kinderen is het heel leuk om te leren programmeren. Onze workshops worden gegeven door Wail Kherrazi de jonge uitvinder van 14 jaar oud.
De workshops zijn speciaal ontworpen om kinderen op een laagdrempelige manier te leren programmeren en digitaal geletterd te worden. Met onze workshops hebben de kinderen het niet eens in de gaten dat ze echt aan het leren zijn!
De kinderen worden gemotiveerd door het ondernemingsverhaal van Wail en hoe hij zijn 1.5m apparaat heeft uitgevonden.
Kinderen leren natuurlijk niet gelijk ingewikkelde apps te maken met heel veel code. Met Arduino kunnen ze de basisprincipes van het programmeren leren.

Voor wie?

Ben jij een kind tussen 8 en 14 jaar oud die geïnteresseerd is in programmeren en robotica, maar geen middelen hebt om dure betaalde workshops te volgen en materiaal te kopen?
Of ben jij als ouder op zoek naar een leuke en leerzame naschoolse activiteit voor je kind? Dan zijn mijn robotica en programmeren workshops iets voor jouw kind!

Waar

De workshops worden gegeven op De Bloeiwijzer school in Amstelveen: 

Den Bloeyenden Wijngaerdt 2, 1183 JM Amstelveen

Wanneer

elke vierde vrijdag van de maand van 16:00 tot 18:00 uur  

  • 24 Februari 2023 - 16:00- 18:00 uur
  • 31 Maart 2023 - 16:00- 18:00 uur
  • 28 April 2023 - 16:00- 18:00 uur
  • 26 Mei 2023 - 16:00- 18:00 uur

Hoe kan ik me aanmelden?
Aanmelden is wel verplicht.
Schrijf uw kind nu in want vol = vol! en laat uw kind de wereld van robotica en programmeren ontdekken.
Mis deze kans niet om de interesse van uw kind in programmeren en robotica te verkennen!

Kosten: 

  • 10 euro per kind
  • 5 euro voor kinderen met amstelveenspas 

Inschrijven kan hier via onderstaand inschrijfformulier:

Een samenwerkingsproject

De workshops worden gegeven dankzij de samenwerking tussen stichting WailSalutem, Amstelwijs en "Tell to inspire".

Wat zijn de leerdoelen en aanpak?

Programmeren is instructies geven aan een computer. Met Arduino leren kinderen op een eenvoudige manier om instructies te geven. Ze leren vooruitdenken, zien wat voor consequenties de instructies hebben en leren om het te verbeteren.
Programmeurs werken ook op deze manier. Als kinderen op jonge leeftijd de basisprincipes al kennen van het programmeren, kunnen ze in de toekomst profijt van hebben. De stap naar programmeren in een echte programmeertaal is dan kleiner.
In de workshops maken de kinderen kennis met programmeervaardigheden en programmeren ze een eenvoudige toepassing met de Arduino. Na elke workshop sessie kunnen de kinderen zelf een eerste programmeerbaar prototype ontwerpen en bouwen.
Onze workshops zijn dus een geweldige manier om kinderen in contact te brengen met de toekomstige technologieën en hun creativiteit te stimuleren.

Waarom is het goed als kinderen leren programmeren?
De wereld om ons heen verandert. Programmeren wordt steeds belangrijker. Steeds meer banen verdwijnen, maar er komen gelukkig ook veel nieuwe banen voor terug.
Banen zoals taxichauffeur, magazijnmedewerker en brugwachter zullen (snel) gaan verdwijnen. Robots kunnen deze taken namelijk makkelijk overnemen. Echter zijn er ook mensen nodig die deze robots bouwen en onderhouden.
Hiervoor zijn programmeurs nodig. Momenteel is er al een groot tekort aan programmeurs, laat staan als de robotisering een nog grotere vaart gaat nemen.
Veel nieuwe technieken worden ook groter en beter, zoals Internet of Things en Machine Learning. Ook zullen er weer andere nieuwe technieken opduiken. Hier zijn allemaal programmeurs voor nodig.

Zie hieronder activiteitenagenda van trainer om indruct te krijgen van de workshops 


https://jeugdjournaal.nl/artikel/2362417-hoe-gaat-het-met-de-1-5-meter-afstand-uitvinding-van-wail