WailSalutem Foundation
 

We bieden momenteel verschillende workshops 

Deze kunt u aanvragen via: info@wailsalutem-foundation.com

Voor wie: jongeren van 8 t/m 16 jaar oud, 

Ook voor scholen en bibliotheken, buitenschoolse opvang en andere  organisaties die kinderen digitale geletterdheid willen leren.   

Leerpakketten voor groot en klein


Met de de workshops en leerpakketten wil ik kinderen dichter bij de basis van de
techniek brengen. Deze basiskennis wordt geleerd in de basispakketten. De kleine hobbyisten kunnen de basis leren met de basispakketten om zo al in een vroeg stadium met technologie in aanraking te komen. Van solderen, het meten en testen van de installatie om te ontdekken hoe het werkt, en hoe het op te lossen is als het niet werkt.
Hierna kunnen kinderen ervoor kiezen om door te gaan naar de speciale leerpakketten en uiteindelijk de professionele pakketten. Door middel van microbits en Arduino maken ze uiteindelijk kennis met programmeren.
Met de leerpakketen kan aan de kinderen vanaf groep 6, 7 en 8 techniek workshops gegeven worden. Ik vindt het belangrijk dat kinderen naast de basisvakken als taal, rekenen en schrijven, ook dingen kunnen doen en ontdekken in de vorm van hands-on workshops.


Een optimaal tijdverdrijf plus een leerzaam proces met veel plezier.


Kinderen zijn van jongs af aan al geïnteresseerd in het hoe en waarom van de dingen om hen heen.
Hoe kan het dat een lamp gaat branden als ik op een knopje druk? Door middel van electro leren kinderen hoe stroom werkt. Ook willen wij ze praktische zaken leren zoals timmeren, solderen en het plakken van een fietsband. Ontwerpen valt ook onder techniek. Wij laten kinderen met een borstel een robotberstelje maken.Robotica & Programmeren   
Het curriculum van niveau 1 is speciaal ontworpen om basis- en middelbare scholieren kennis op te doen op het gebied van basisprincipes van elektronica, programmeren en robotica door middel van hands-on activiteiten en projecten.


Internet of Things 
Het Internet of Things-curriculum is speciaal ontworpen voor leerlingen van groep 8+ om kennis op te doen op het gebied van IoT, domotica en monitoring door middel van spannende hands-on activiteiten en projecten