WailSalutem Foundation
 

Workshop Digitale geletterdheid voor kinderen van groep 6, 7 en 8 op De Bloeiwijzer in Amstelveen 

Samen Programmeren met de jonge uitvinder Wail Kherrazi

Programmeren kan moeilijk en zwaar klinken, maar voor jonge kinderen is het heel leuk om te leren programmeren. Onze workshops worden gegeven door Wail Kherrazi de jonge uitvinder van 14 jaar oud.
De workshops zijn speciaal ontworpen om kinderen op een laagdrempelige manier te leren programmeren en digitaal geletterd te worden. Met onze workshops hebben de kinderen het niet eens in de gaten dat ze echt aan het leren zijn!
De kinderen worden gemotiveerd door het ondernemingsverhaal van Wail en hoe hij zijn 1.5m apparaat heeft uitgevonden.
Kinderen leren natuurlijk niet gelijk ingewikkelde apps te maken met heel veel code. Met Arduino kunnen ze de basisprincipes van het programmeren leren.

Voor wie?

Ben jij een kind tussen 8 en 14 jaar oud die geïnteresseerd is in programmeren en robotica, maar geen middelen hebt om dure betaalde workshops te volgen en materiaal te kopen?
Of ben jij als ouder op zoek naar een leuke en leerzame naschoolse activiteit voor je kind? Dan zijn mijn robotica en programmeren workshops iets voor jouw kind!

Waar

De workshops worden gegeven op De Bloeiwijzer school in Amstelveen: 

Den Bloeyenden Wijngaerdt 2, 1183 JM Amstelveen

Wanneer

elke vierde vrijdag van de maand van 16:00 tot 18:00 uur  

  • 24 Februari 2023 - 16:00- 18:00 uur
  • 31 Maart 2023 - 16:00- 18:00 uur
  • 28 April 2023 - 16:00- 18:00 uur
  • 26 Mei 2023 - 16:00- 18:00 uur

Hoe kan ik me aanmelden?
Aanmelden is wel verplicht.
Schrijf uw kind nu in want vol = vol! en laat uw kind de wereld van robotica en programmeren ontdekken.
Mis deze kans niet om de interesse van uw kind in programmeren en robotica te verkennen!

Kosten: 

  • 10 euro per kind
  • 5 euro voor kinderen met amstelveenspas 

Inschrijven kan hier via onderstaand inschrijfformulier:

Een samenwerkingsproject

De workshops worden gegeven dankzij de samenwerking tussen stichting WailSalutem, Amstelwijs en "Tell to inspire".

Wat zijn de leerdoelen en aanpak?

Programmeren is instructies geven aan een computer. Met Arduino leren kinderen op een eenvoudige manier om instructies te geven. Ze leren vooruitdenken, zien wat voor consequenties de instructies hebben en leren om het te verbeteren.
Programmeurs werken ook op deze manier. Als kinderen op jonge leeftijd de basisprincipes al kennen van het programmeren, kunnen ze in de toekomst profijt van hebben. De stap naar programmeren in een echte programmeertaal is dan kleiner.
In de workshops maken de kinderen kennis met programmeervaardigheden en programmeren ze een eenvoudige toepassing met de Arduino. Na elke workshop sessie kunnen de kinderen zelf een eerste programmeerbaar prototype ontwerpen en bouwen.
Onze workshops zijn dus een geweldige manier om kinderen in contact te brengen met de toekomstige technologieën en hun creativiteit te stimuleren.

Waarom is het goed als kinderen leren programmeren?
De wereld om ons heen verandert. Programmeren wordt steeds belangrijker. Steeds meer banen verdwijnen, maar er komen gelukkig ook veel nieuwe banen voor terug.
Banen zoals taxichauffeur, magazijnmedewerker en brugwachter zullen (snel) gaan verdwijnen. Robots kunnen deze taken namelijk makkelijk overnemen. Echter zijn er ook mensen nodig die deze robots bouwen en onderhouden.
Hiervoor zijn programmeurs nodig. Momenteel is er al een groot tekort aan programmeurs, laat staan als de robotisering een nog grotere vaart gaat nemen.
Veel nieuwe technieken worden ook groter en beter, zoals Internet of Things en Machine Learning. Ook zullen er weer andere nieuwe technieken opduiken. Hier zijn allemaal programmeurs voor nodig.

Zie hieronder activiteitenagenda van trainer om indruct te krijgen van de workshops 


Activiteitenagenda


Terugblik De Beweging

Start:15-12-2022
15:00
Einde:15-12-2022
16:30

"Creativiteit is een grote kracht, die we nodig hebben om met alle veranderingen om te kunnen gaan. (…) Het omgaan met deze complexe en veranderende wereld vraagt om een sterke culturele en creatieve sector."
Citaat: Staatssecretaris Uslu, De kracht van creativiteit: cultuur midden in de samenleving, november 2022.

De kracht van creativiteit: Op naar een toekomstbestendige generatie
In de brief van de staatssecretaris staat het ook. We hebben onze makers en creatieve denkers hard nodig om onze wereld toekomstbestendig te maken. De maatschappelijke vraagstukken worden steeds complexer en vragen een andere aanpak. Sector- en vakoverstijgend, multidisciplinair.

Maar hoe creëren we zo’n toekomstbestendige generatie? Door kinderen van jongs af aan een leeromgeving te bieden waar zij leren hun makerschap, burgerschap en creativiteit te gebruiken. Cultuuronderwijs in samenhang met andere vakken is bij uitstek de plek om hiermee te experimenteren en van elkaar te leren: een toolkit voor de toekomst.

Tijdens de online Beweging op 15 december 2022 lieten ons inspireren door De Mokum Maakcoalitie met haar aanpak binnen Amsterdam, Fix Maakonderwijs voor basisscholen in de regio IJmond en Teylers Museum met hun nieuwste programma rondom burgerschap, identiteit en solidariteit. Verrassing tijdens de bijeenkomst was ondernemer en uitvinder Wail Kherrazi (14 jaar) die met zijn passie voor technologie, makerschap en maatschappelijke betrokkenheid kinderen en ouderen helpt. De bijeenkomst werd geleid door Rinske Wels.
[https://pleinc.nl/nieuws/terugblik-de-beweging-online-dec-2022/]



Terug naar overzicht


Jonge Uitvinder Wail Kherrazi

Wail Kherrazi

Wail Kherrazi

Positie Trainer

Wail trok al snel de aandacht met zijn uitvinding. Hij werd geïnterviewd door het Jeugdjournaal, kwam met verschillende mensen in contact die hem hielpen een bedrijf op te zetten en werd zelfs genomineerd voor de Nationale Kinderprijs en de CSU Innovatie Award! Met zijn bedrijf, WailSalutem, wil Wail bewerkstelligen dat mensen gezond blijven, goed voor zichzelf zorgen, lief zijn voor elkaar en respectvol met elkaar omgaan. Wail: “Mijn apparaat maakt het gemakkelijker om afstand te houden. Je hoeft niet meer steeds te zeggen dat je graag afstand houdt. Dat doet het apparaat met zijn piepgeluid. En dat is fijn voor mensen die nu en in de toekomst graag afstand willen blijven houden.” zie video hieronder

Gastenboek en ervaringen

https://jeugdjournaal.nl/artikel/2362417-hoe-gaat-het-met-de-1-5-meter-afstand-uitvinding-van-wail